Het aantal aanvragen voor onze e-learning en online trainingen heeft ons aangenaam verrast en zelfs een beetje overrompeld. Het thema alcohol en drugs blijft erg actueel. Misschien wel juist in deze tijd. Onze dynamische en praktische manier van presenteren hebben we weten om te zetten in een interactieve online sessie. Wat denk jij bijvoorbeeld bij het vraagstuk: Help, mijn collega heeft een probleem!



Wat hebben we allemaal online:

Training alcohol- en drugsvrij werken
Twee interactieve sessies van elk 1 uur en 15 min waarin we leidinggevenden alles leren over het thema: ADM (Alcohol Drugs Medicijnen).

Elearning alcohol- en drugsvrij werken
Voorlichting van 30 min met eind certificaat. Alles over risico’s, hulp bij problematiek, regels en verwachtingen. (Gratis kennismaking op aanvraag).

Opzetten/up to date maken van het alcohol-, drugs en medicijnenbeleid
Online sessie met onze beleidsspecialist over het up to date brengen of opzetten van het ADM-beleid.

Online coaching en voorlichting ter voorkoming van disbalans
1 op 1 sessie(s) met een ervaringsdeskundige professional. Met als doel kennis over te dragen en tips & tricks om verdere disbalans te voorkomen.

Bent u geïnteresseerd in één van onze diensten?
Stuur dan een mail naar online@Be-Responsible.nl






100% AVG-proof. Koorts meten bij medewerkers en bezoekers
Als werkgever wil je maximaal veilig stellen dat je medewerkers niet met corona besmet worden op het werk. Koorts meten heeft daarbij een enorme toegevoegde en ook preventieve waarde. Met ArboFit helpen we bij verschillende klanten om de organisatie koortsvrij te houden. Onze methode is simpel en AVG-proof.



We leveren twee preventiediensten:

1. Corona preventiepost op locatie
Het doel is tweeledig; enerzijds borgen we extra veiligheid door aanwezige medewerkers te temperaturen en anderzijds zetten we in op de preventieve werking. Zeker als er dicht op elkaar gewerkt moet worden (1,5 meter afstand is niet haalbaar) is het fijn om te weten dat een ieder koortsvrij is. Zichtbare preventie en borging van de veiligheid door de werkgever verhoogt voor veel medewerkers de motivatie om door te blijven werken.



2. Preventiebox
Het doel is om als werkgever aan preventie te doen en om een stukje veiligheid te borgen. We hebben daartoe een 'doe-het-zelfbox' ontwikkeld waarin alle benodigdheden aanwezig zijn om veilig een temperatuurscan te kunnen uitvoeren. Naast het fysieke pakket ondersteunen we met communicatiemateriaal en een preventieprotocol op maat. In de box zitten de volgende artikelen:
Infrarood voorhoofdthermometer
Braun oorthermometer voor contra-test
20 Mondkapjes
500ml Desinfecterende handgel
100 Plastic handschoenen
Bedrijfsprotocol AVG Proof
Onderdeel van deze preventiebox is een online sessie, waarin we de werking van de apparatuur uitleggen en de methodiek bespreken.

Symptomen coronabesmetting
Koorts88%Benauwdheid19%
Droge hoest68%Spierpijn 15%
Vermoeidheid38%Keelpijn14%
Slijm ophoesten33%Hoofdpijn14%
Bron: European Centre For Disease Prevention and Control (ECDC)

Standpunt Autoriteit Persoonsgegevens
Temperatuur meten is alleen toegestaan als er niets wordt vastgelegd en geen gegevens worden gedeeld met de werkgever. De werkgever of collega’s mogen de uitslag dus niet weten of inzien. Dat betekent dat het temperaturen door een externe organisatie dient te worden uitgevoerd, zonder registratie of terugkoppeling naar de werkgever. De externe organisatie heeft geen enkele relatie tot de gemeten personen, koppelt niets terug en is wel bevoegd om de toegang te verlenen of te ontzeggen op basis van de uitslag van de meting.

Bent u geïnteresseerd in één van de diensten?
Stuur dan even een mailtje naar: corona-preventie@arbofit.nl


met vriendelijke groet,
Stephan Roelofs en René Buitelaar

Be-Responsible B.V. | 035 750 50 16 | info@be-responsible.nl | www.be-responsible.nl ArboFit B.V. | 035 773 57 37 | info@arbofit.nl | www.arbofit.nl
PVTracking